Ingrediënten:
Voor de bodem:
- 200 gr Bastogne koekjes (verkruimeld)
- 100 gr Boter (gesmolten)
- 1 snufje zout
Voor de Vulling:
- 600 gr Roomkaas
- 200 gr Kristal suiker
- 200 ml Zure room\
- 3 eieren
- 1 el Maïzena
- 1 tl Vanille extract
- 1-2 el Maître Délice Bagheera
Bereidingswijze
Bodem maken:
- Verwarm de oven voor op 170°C (boven- en onderwarmte).
- Meng de koekkruimels, gesmolten boter en zout in een kom.
- Druk het mengsel stevig aan in een ingevette springvorm (24 cm).
- Bak 10 minuten voor en laat iets afkoelen.
Vulling maken:
- Klop de roomkaas en suiker romig.
- Voeg één voor één de eieren toe en klop goed door.
- Meng er de zure room, vanille, maïzena en 1-2 el Maître Délice Bagheera doorheen. Begin met 1 eetlepel en proef eventueel op intensiteit.
- Giet de vulling op de afgekoelde bodem.
Bakken:
- Zet de springvorm in een grotere ovenschaal met heet water (au bain-marie).
- Bak de cheesecake ongeveer 55-65 minuten. De rand moet stevig zijn, het midden nog licht wiebelig.
- Laat volledig afkoelen en zet daarna minstens 4 uur (liefst een nacht) in de koelkast.
Voor de echte daredevils:
swirl een beetje extra hot sauce op de bovenlaag na het afkoelen.
Delen:
0 berichten
Featured collection
Use this text to share information about your collection.