Ontdek de nieuwste hotsauces uit de hele wereld bij Scovello.nl

Besteed €65,00 om gratis verzending te krijgen

Hummus en Falafels met Crazy Bastard Superhot Scorpion Fermented Hot Sauce

Hummus en Falafels met Crazy Bastard Superhot Scorpion Fermented Hot Sauce

  • 8-10 porties

  • 30 minuten

  • Noten vrij

  • Vegan

Voor de hummus:

  • 200 g gekookte kikkererwten (of uit blik, uitgelekt)
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • Sap van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl komijnpoeder
  • Zout naar smaak
  • 50 ml water (indien nodig voor een romigere textuur)

Voor de falafels:

  • 250 g gedroogde kikkererwten (24 uur geweekt en uitgelekt)
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • ½ tl zout
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 el bloem
  • Handjevol verse peterselie, fijngehakt
  • Olie om te frituren

Voor de spicy finishing touch:

Deze klassieke Midden-Oosterse favoriet krijgt een vurige twist met Crazy Bastard Superhot Scorpion Fermented Hot Sauce. De combinatie van romige hummus, knapperige falafels en de intense hitte van de saus zorgt voor een explosie van smaak!

Bereidingswijze

1. Falafels bereiden:

  1. Maal de uitgelekte kikkererwten samen met ui, knoflook, komijn, koriander, zout, bakpoeder, bloem en peterselie in een keukenmachine tot een grove massa.
  2. Vorm kleine balletjes (ter grootte van een walnoot) en laat ze 30 minuten opstijven in de koelkast.
  3. Verhit olie in een diepe pan tot 180°C en frituur de falafels 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

2. Hummus maken:

  1. Doe de gekookte kikkererwten, tahin, citroensap, knoflook, olijfolie, komijn en zout in een blender of keukenmachine.
  2. Mix tot een gladde hummus. Voeg indien nodig wat water toe om de textuur romiger te maken.

3. Opmaak en serveren:

  1. Verdeel de hummus over een bord en strijk het uit met de achterkant van een lepel.
  2. Leg de warme falafels bovenop de hummus.
  3. Druppel Crazy Bastard Superhot Scorpion Fermented Hotsauce
    eroverheen.
  4. Bestrooi met zwarte peper en verse tijm.
  5. Serveer met citroenpartjes, extra olijfolie en gehakte peterselie.

🔥 Tip: Serveer met warm pitabrood of platbrood voor een complete ervaring!

Dit gerecht combineert de perfecte balans tussen romigheid, kruiden en extreme hitte. Durf jij het aan?

0 berichten

Een reactie achterlaten

Let op, berichten moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden

Hummus en Falafels met Crazy Bastard Superhot Scorpion Fermented Hot Sauce