Voor de Kip
- 200 g kippendijen, in tweeën gesneden
- 100ml Crazy Bastard Habanero & Tomatillo hot sauce
- 50 g bloem
- 1 ei
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 30 g boter
- Verse tijm
Voor erbij:
- Wafels
Geniet van de perfecte combinatie van zoet en pittig met deze krokante kip op luchtige wafels, overgoten met een kruidige Crazy Bastard Habanero & Tomatillo hot sauce
Bereidingswijze
-
Voorbereiding van de kip:
- Breng de bloem op smaak met zout en zwarte peper.
- Haal de kip eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei, en vervolgens nogmaals door de bloem voor een extra krokante korst.
-
Frituren:
- Verhit een diepe pan met olie tot 175°C.
- Frituur de kip 5-6 minuten tot goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Saus bereiden:
- Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de Habanero & Tomatillo hot sauce en verse tijm toe.
- Haal de pan van het vuur en meng goed tot een gladde saus.
-
Serveren:
- Haal de gefrituurde kip door de saus zodat deze volledig bedekt is.
- Serveer de kip bovenop warme wafels en garneer eventueel met extra verse tijm.
Tip
Voor een extra krokante textuur, dip de kip twee keer in de bloem voordat je hem frituurt.
Eet smakelijk! 🔥
Delen:
1 bericht
-
Toppers!!
Megstar op
Featured collection
Use this text to share information about your collection.