Ingrediënten:
- 450 gr runderlende biefstuk
- 1/4 kopje donker bier
- 2 eetlepels teriyakisaus
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel Marie Sharp's
Smokin' Marie Hot Sauce
Geef je biefstuk een onweerstaanbare rokerige kick met deze heerlijke marinade op basis van bier, bruine suiker en Marie Sharp’s Smokin’ Marie. De combinatie van de diepe karamelsmaak van bruine suiker, de rijke mouttonen van bier en de pittige, gerookte habanero’s zorgt voor een perfecte balans tussen zoet, hartig en pittig. Ideaal voor de barbecue of grill, deze marinade tilt je biefstuk naar een hoger niveau!
Bereidingswijze:
- Verwarm de grill voor op hoge temperatuur.
- Prik met een vork gaatjes in het hele oppervlak van de steaks en leg de steaks in een grote ovenschaal.
- Meng in een kom bier, teriyakisaus, bruine suiker en Marie Sharp's Smokin' Marie Hot saus.
- Giet de saus over de steaks en laat ongeveer 5 minuten staan.
- Bestrooi met 1/2 van het zout, peper en knoflookpoeder;
zet 10 minuten apart. - Draai de steaks om, bestrooi met het resterende gekruide zout, peper en knoflookpoeder en laat nog 10 minuten marineren.
- Haal de steaks uit de marinade.
- Giet de marinade in een kleine steelpan,
breng aan de kook en laat enkele minuten koken. - Vet het grillrooster licht in.
- Grill de steaks 7 minuten per kant of tot de gewenste gaarheid.
- Bestrijk de steaks de laatste paar minuten van het grillen met gekookte marinade om de smaak te verbeteren en sappigheid te garanderen.
Delen:
0 berichten
Featured collection
Use this text to share information about your collection.